söndag 22 februari 2015

Karma

En sak som är ganska värd att tänka på, det är att många personer som typ ser sej själv som goda och vänliga etc, egentligen är det på ett ganska ytligt plan. Det är nämligen så, att det kan ju vara ganska lätt att vara en god person bara sådär ändå och rent generellt, men det är ju hur långt det egentligen sträcker sej som räknas.

Det bästa sättet att rena sej från allting som är dåligt, det är nämligen att omfamna det och ta det till sej, och verkligen förstå det, och övervinna och ändå fortsätta känna positiva känslor trots allt det. Inte att bygga en mur som skyddar en från det.

Så att man kan se eller föreställa sej folk som blir brända levande eller får sina huvuden avhuggna (sånt som varit med i nyheterna den senaste tiden), eller blir torterade, och djur som dör och plågas, och barn som dör, och svält och död och våld och varenda tänkbar ond eller sorgsen sak som existerar i hela världen, etc etc, och ändå vara fortsätta vara en god person och kunna tänka gott om alla människor, och tycka synd om de som gör sånt mot andra istället för att känna hat mot dem.

Även om det är fel att tycka synd om andra än just den typen av personer, eftersom genom att tycka synd om någon så nedvärderar man och ser ner på den personen. Man ska aldrig göra något för någon på grund av att man tycker synd om dem eller använda det som skäl eller ens känna så, utan enbart göra allt av ren godhet och kärlek.

Att även kunna förlåta någon om det var man själv som drabbades av något sånt. Eftersom ju mer extrema saker man kan stå emot utan att känna negativitet, desto lättare blir det att vara en god person även när det gäller mindre och vanligare saker.

För lidande är snarare en positiv sak, eftersom att lida och utstå det är det bästa sättet att bli starkare. Främst när det gäller psykiskt lidande eftersom det har mycket större effekt än fysiskt lidande, och är svårare att skapa. Även om det så klart är först när man övervinner det som man blir starkare.

På det sättet gäller även karma, eftersom ingen ju egentligen återföds som något beroende på sin karma, men ju fler människor som har bra karma och sprider godhet, desto bättre karma får hela mänskligheten genom alla som påverkas av dem, och ju bättre och godare värld nya människor föds i desto lättare har de i sin tur att uppnå bra karma under sina liv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar