onsdag 2 juli 2014

Danú, danú, danú dé

När det gäller religion, så har jag ju skrivit lite tidigare om vad jag tycker om det och så, men i övrigt så tycker jag att olika natur-religioner är de enda bra religionerna egentligen. Eftersom där så symboliserar gudarna själva naturen bara, och det finns inte en massa regler och moral och heliga personer och gamla böcker och annat dumt, utan handlar mer om harmoni med världen och allting i den. Men, egentligen så skulle jag inte ens räkna det som religion, utan mer som ett levnadssätt och sätt att se på saker.

Jag undrar förresten varför det inte är bättre säkerhet på vattentorn och annat sånt där man förvarar dricksvatten, förresten. Det är ju rätt sårbart för skadegörelse egentligen. Oftast är det ju helt obevakat, typ nån som tittar till stället ibland bara, och vissa platser får ju sitt dricksvatten från öppna sjöar till och med.

Man tänker väl att det inte spelar så stor roll egentligen eftersom även om nån skulle försöka sabotera på nått sätt så skulle det bli så utspätt att det inte skulle ha nån effekt, men tänk om professionella terrorister valde det som mål? Då skulle de ju kunna göra det stort och organiserat, typ ta dit nån hel tankbil med nått giftigt ämne och dumpa/pumpa ner i dricksvattnet. Kanske något radioaktivt, så att det inte bara drabbade de som drack vattnet utan även de som till exempel duschade. De skulle nog kunna göra riktigt ordentligt med skada på det sättet, för det skulle förmodligen ta ett tag innan man märkte något.

För hundra år sen, i tusentals år, så var det ju riktigt vanligt att man förgiftade sina vattenkällor i krig och så när fienden invaderade ens land, eller förgiftade vattnet för fienden för att se till så att de inte kunde återvända till ett område. (Man använde bland annat döda kroppar då för att förgifta det, ibland från folk som dött av pest och så tror jag). Men, det vore ju inte alls lika effektivt nu i modern tid. Hursomhelst så är det ju bra att inga terrorister har tänkt på den saken i någon större utsträckning.

I och för sej så har ju många länder rätt så dåligt dricksvatten, typ går knappt att dricka det direkt ur vattenkranen utan man bör helst koka det först, men man duschar ju fortfarande i det så därför skulle som sagt en större mängd av något radioaktivt ämne (som inte går att använda till bomber, annars hade de väl gjort det istället antar jag) kunna vara rätt farligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar