måndag 11 augusti 2014

Genome

För några dagar sen så ösregnade det så då gick jag ut på en promenad i regnet i en och en halv timme. :) Inga regnkläder eller sånt, för sånt behöver man bara om man ska vara ute i regnet i typ 4-5 timmar i sträck.

Gick iaf till ett ställe i utkanten av staden, och så satt jag under en bro ett tag och tittade på havet medan det regnade, och badade fötterna i havet. Var hyfsat varmt. Det gick att klättra omkring under bron om man ville också, och klättra ut till en sorts pelare där man kunde sitta mitt ute i havet under bron. Knappt två meter ner om man skulle ramla, och så gott som helt folktomt där med.

Testade att gå barfota på vägen tillbaka, men bara en bit för fastnade så mycket blött smågrus under dem vilket kändes obehagligt, och tyvärr så slutade det regna på hemvägen så det var inte lika roligt för hade velat promenera i regnet då med. Men, kläderna hann åtminstone bli helt torra tills jag var hemma igen. (Fast inte håret, det såg ut som om nån slängt en hink med vatten över mej). ;p

Var förresten nån musikfestival som spred en massa oljud också. Spelade inte nån musik som jag gillade just då iaf. Men ganska onödigt att betala en tusenlapp för en biljett till nått sånt, för jag hörde alldeles utmärkt och jag var inte ens i närheten. :p Är ju bara för att man vill titta på de som spelar, egentligen.

I övrigt. Så problemet med att mänskligheten spred sej över flera solsystem och galaxer, det vore att efter några miljoner år så skulle folk på olika planeter sannolikt ha utvecklats på olika sätt, och alltså även om alla hade ungefär samma genuppsättning i början så skulle det bli större eller mindre skillnader, och lixom dela upp mänskligheten i olika raser och ställa dem mot varandra, och skulle förmodligen kunna leda till krig mellan olika planeter.

Men, en lösning på det vore om alla hade typ någon sorts tillverkad gen med alla anlag som existerar, så att ens barn alltså inte ser ut som en själva utan att det blir helt random på sätt och vis eftersom det dras slumpmässigt från den genen. På det sättet skulle nämligen allting stabiliseras på så sätt att även efter hundra miljoner år och oavsett hur många stjärnsystem mänskligheten var utspridd över så skulle alla fortfarande ha ungefär samma genuppsättning och vara samma typ av människor.

Det gör det även på sätt och vis meningslöst att skaffa barn i sej, eftersom man nästan lika gärna skulle kunna adoptera ett då, då att skaffa barn inte längre skulle handla om att föra gener vidare utan mer om att ta hand om dem. Sen så, om någon inte var nöjd med utseendet så skulle de ju så klart individuellt kunna ändra färg och form med kirurgi och så, så den saken vore inget problem. Samtidigt så skulle det inte vara möjligt att införa någon sån gen förrän det var möjligt heller, eftersom alla kortsiktigt skulle bli så upprörda annars över att få slumpmässiga utseenden på sina barn och inte kunna ändra det. Att de flesta ändrar hela sitt utseende på det sättet måste ha hunnit bli normalt och accepterat först.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar