onsdag 17 september 2014

Heliopolis

Jag tycker det är dåligt att så många är intoleranta inom politik. Till exempel demonstrationer där extremister ibland står och kastar sten och stör och ropar åt andra att de är rasister etc. För man behöver ju inte acceptera saker, men om man rentav hatar och inte respekterar andra så blir man oavsett orsak per automatik en hatisk person, och det leder aldrig till något positivt. Dessutom bidrar det till att skrämma bort personer som inte är våldsamma, så man förlorar även väljare på det. I ett anarkistiskt samhälle så skulle sånt beteende vara ännu mer fel, eftersom det då snabbt skulle eskalera och bli livsfarligt.

Rent generellt så tycker jag heller inte att rasism/antirasism har så mycket att göra inom politiken egentligen, för det i sej är inte en politisk fråga utan mer något som ska vara självklart och naturligt ändå. Om man fokuserar på en sån ofta mer personlig och individuell fråga så tappar man fokus från viktigare frågor.

Jag tycker nämligen att politik främst bör handla om hur samhället är uppbyggt och fungerar rent praktiskt och ekonomiskt, och om hur man använder alla resurser. Det i sin tur kan leda till att rasim överhuvudtaget inte uppstår, utan att man ens behöver göra något åt det. Det är det rätta sättet att förändra det på, inte genom våld och hot. Antirasism bör handla om att förändra samhället på ett sånt sätt att rasism inte kan uppstå, inte om att försöka få folk att sluta vara rasistiska, för det är bara att behandla symptomen inte problemet. Det vore mest ifall det rådde extrem och utbredd rasism som den vore värd att bekämpa direkt. Lägre nivåer av rasism går inte att utplåna på det sättet.

Dessutom så om man hade sett över invandringspolitiken litegrann så hade man lätt kunnat stoppa SD från att överhuvudtaget någonsin komma in i riksdagen. Men istället använder man en taktik som bara kommer att få SD att växa mer och mer för varje val, eftersom om alla fortsätter att vara intoleranta och vägra samarbeta med dem så kommer de förmodligen att generellt ses som det främsta oppositionspartiet mot alla andra, och då kommer folk att rösta på dem på grund av det med, inte bara på grund av invandringsfrågan. Men många verkar inte kunna se långsiktigt, utan tänker bara att det är viktigt att stoppa SD "nu", och förstår inte att de bara förvärrar allt. Hade samhället fungerat annorlunda så hade SD heller aldrig uppstått från början, för de är mest bara symtomet på ett generellt misslyckat samhälle.

Personligen så är jag tolerant mot alla sorters människor. Så länge man inte är våldsam eller nått sånt. För som sagt, man kan inte hata någon på grund av dess dåliga åsikter, för då blir man själv hatisk, utan det räcker gott och väl med att man ogillar de individer inom något som är våldsamma och behandlar andra dåligt och så. Att hata andra enbart på grund av att de hatar andra är fel. Lika fel som att hata andra på grund av att de "inte" hatar någon.

Demonstrationer och aktivism och allting sånt ska i grunden ske på ett lekfullt, fredligt och positivt sätt, det är det bästa sättet att kunna påverka och förändra andra människor. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar