söndag 7 september 2014

Vaccinium

Igår så var jag ute och plockade lingon, fick ihop en hel hink så får se sen hur många kilo det blir när det är färdigrensat. Fanns en hel del blåbär på ett ställe med, rätt så stora och fina, men de var övermogna eller nått för de smakade inte alls gott. Hittade två hallon med som däremot smakade ok även om de var väldigt små.

Drömde förresten inatt att jag och några andra var ute i skogen och gjorde nån sorts forskning tror jag det var, och så upptäckte vi plötsligt att en av oss hade blivit dödad strax utanför den primitiva basen som vi hade. Och, att det var nån sorts skabbig och sjuk jättebjörn som låg bakom. Dessutom ville den käka upp oss andra med, ooch vi hade bara två pilbågar och kanske tio pilar, och klättrade upp på nån sten som utgjorde en vägg i basen, och så sköt vi på björnen när den närmade sej och ville ta sej in där. Fast den stannade inte för det, och försökte klättra upp i ett träd bredvid stenen så den skulle komma åt oss, och hade inte ens tid att skjuta utan fick hugga den med en pil så den ramlade ner, och hade bara två-tre pilar kvar. Minns inte hur det slutade, men tror att vi klarade oss från att bli uppätna på nått sätt.

Drömde även att en familj på tre personer varav ett barn på sådär åtta år en efter en hoppade bungyjump från toppen av nån sorts skyskrapa. Det lär ju inte gå i verkligheten för vinden och det skulle väl mosa en mot husfasaden, men de gjorde det iaf. De hade nån sorts speciell anordning som gjorde det möjligt att hoppa säkert från typ hundra meter.

Och så drömde jag nått om att sitta i en bil som bromsarna slutade fungera i också, efter att ha köpt ost, så den bara rullade baklänges ut för en nerförsbacke och ner för en otrafikerad gata. Inte så spännande däremot. Men drömde om nån forsande flod med en massa förgreningar och små vattenfall också, som jag åkte ner längs i nån liten båt eller flotte i ganska hög hastighet (flög ut över kanten på vattenfallen). Drömde en massa annat med som jag inte minns så tydligt.

Alltid tyckt att saker man drömt och som man även minns och som fastnat i minnet räknas ungefär lika högt som saker man varit med om på riktigt, det är ju inte så stor skillnad egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar