måndag 5 maj 2014

Alfa Lyrae

Tycker att världen hade varit en bättre plats om det var omvänt så att majoriteten var vegetarianer, och köttätare var en minoritet. Djuren hade haft det mycket bättre då, eftersom man sluppit all massproduktion av kött med allting som följer med det. Det är ju stor skillnad på om man äter kött från ett djur som haft ett bra och fritt liv, och ett som har suttit instängd i en bur hela sitt liv. Det gäller allting annat med, som mjölk och ägg. Och kött från ren och sånt som levt fritt i skogen är ju mer ok än kött från ko eller gris. Det enda dåliga är ju att man måste döda djuren, för jag tror inte det vore så gott med kött från djur som dött av ålderdom.

Därför vore det ju rätt bra med odlat kött, typ konstgjort kött, för då behöver man inte döda några djur för köttets skull, utan då skulle majoriteten av minoriteten köttätare kunna äta sånt istället.

Men iaf, om det var på det viset så skulle det ju inte finnas några etiska eller miljöskäl att vara vegan, eftersom man skulle kunna vara helt säker på att ingen mjölk eller ost eller någonting sånt kom från massproduktion, och att alla djur hade det bra. Dessutom så det största etiska skälet att inte äta fisk är ju överfiske, och den saken vore inget problem om folk åt mindre fisk. Att vissa inte kan äta honung har jag ingen förståelse för däremot, då bin inte lider nämnvärt varken av att man tar deras honung eller ens dödar dem. Men det beror ju på hur långt man vill gå. Då kan man ju typ även låta bli att döda fästingar och myggor av samma orsak, men man måste ju sätta gränsen nånstans ändå, för det går ju till exempel inte att undvika att mörda miljontals små söta mikroorganismer dagligen.

Men det är ju faktiskt den största anledningen att vara vegan istället för vegetarian; att det är svårt att veta vart allting kommer ifrån, för om det står på förpackningen att något innehåller mjölk så kan ju den komma från djur som inte haft det bra. Men personligen tycker jag att det helt enkelt är för jobbigt att försöka hålla reda på den saken själv, och jag ju inte tycker det är minsta fel så länge det kommer från djur som mår bra, så därför nöjer jag mej med att vara vegetarian. Däremot så äter jag faktiskt 3-4 typer av salami nån gång ibland som smörgåspålägg, för tycker det är gott och brukar vara bra kvalitet på det. Så noga behöver man ju inte vara. Finns ju vegetarisk salami men det har jag aldrig testat. Men inget annat kött överhuvudtaget iaf, varken fågel fisk eller skaldjur eller någonting annat.

Förresten pratat med en frukterian en gång, det verkade vara rätt svårt mest rent näringsmässigt, typ knappt äta något annat än ekologisk frukt. Jag skulle säkert kunna bli övertygad till att bli vegan om det var så, men knappast frukterian, för det känns som att dra gränsen lite för långt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar