torsdag 15 maj 2014

Trail of Tears

Jag tycker att man helt borde upplösa militären, och sedan polisen, i den ordningen, och sen gå vidare till att upplösa alla domstolar och slutligen regeringen. Alla de sakerna skapar nämligen krig och brottslighet och folkmord bland annat, och är bara till för att ge och upprätthålla vissa personers och ideologiers makt över andra. Om folket själv fick ta på sej att straffa alla som gjorde fel så skulle brottsligheten sjunka rejält, eftersom folk skulle vara mer rädda för att straffas personligt av folk omkring dem och av folk de gjort saker mot än de vore av att straffas av en opersonlig domstol med opersonliga lagar.

Till exempel, vid våldtäkt så skulle man inte få ett år i fängelse och lite böter, utan man skulle riskera att bli offentligt avrättad istället. Eftersom risken för vissa typer av brott kan man aldrig få bort oavsett hur man förändrar samhället, det skulle typ behöva förändras genetiskt, men istället skulle alla den typen av brott, saker man gör mot andra, klumpas ihop, med en oförutsägbar men högre risk för dödsdom baserat på hur allvarligt det var, och ett straff som hursomhelst inte skulle vara varken fängelse eller böter.

Det skulle förstås bli en ostabil övergångsperiod, så fängelser borde nog vara kvar en tid ändå, men
allting skulle stabilisera sej förr eller senare, för det finns många samhällen som fungerar/fungerat utmärkt utan någon av de där sakerna. För tiotusen år sen var hela världen helt laglös och utan pengar med, och det fungerade alldeles utmärkt. Det enda negativa var bristen på teknologisk utveckling, så hela världen som den var för tiotusen år sen men med modern teknik och kunskap vore en perfekt värld. Och vore den inte perfekt så vore det människornas eget fel då de skulle ha direkt kontroll över världen omkring sej.

Även om en regeringen i sej inte är dålig; en grupp med personer som organiserar folk, så är det
nuvarande systemet dåligt. En regeringen borde vara öppen för alla och lätt att komma in i, och de
som är med i den borde inte vara del av något parti utan alla vara helt självständiga och med sina
egna idéer, och inte ha några extra privilegier överhuvudtaget jämfört med andra.

Därför är det bästa man kan göra vid all sorts röstning att inte rösta alls, eftersom tillräckligt lågt röstdeltagande skulle bidra till att få systemet att falla samman. Såvida man inte kan rösta på ett tillräckligt stort parti som står för just den saken.

På tal om det så är Game of Thrones en riktigt bra tvserie, men, böckerna är betydligt bättre, och dem började jag läsa redan för sådär femton år sen eftersom jag har så otroligt bra smak för vad som är bra. Japp. Läst alla böcker på engelska. Tycker däremot de borde ha kallat tvserien för A Song of
Ice and Fire med istället att döpa den efter första boken, för det låter coolare.

I övrigt så anser jag att utbildning generellt är skräp, när det gäller själva systemet med betyg och allt. I gymnasiet hade jag 2 MVG, 9 VG och 11 G, och i högstadiet så tror jag att jag hade typ hälften IG och resten G med nått enstaka VG, och jag har ingen utbildning alls i övrigt. Att lära sej saker utantill ett kort tag för att få högt betyg på prov är inte detsamma som att vara intelligent, för många med högsta betyg i alla ämnen är faktiskt rätt så korkade. Likaså många personer som bara har ett fåtal intressen som de är riktigt bra på, då faktiskt de flesta kan lära sej att bli riktigt bra på en eller två saker bara de håller på med det tillräckligt mycket. Till exempel, den intelligentaste och kunnigaste person jag någonsin pratat med gick inte ens ut gymnasiet och hade sämre betyg än mej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar