lördag 10 maj 2014

Aradia

I en perfekt värld så skulle det inte finnas några pengar, utan alla skulle samarbeta och dela på allting istället. Typ att folk fortfarande arbetade, men bara att de arbetade så mycket som de ville, och med det de ville. Vilket ju kanske skulle leda till mindre produktion och arbete rent generellt, men om någon ansåg att det var en brist på något så vore de ju fria att göra något åt det, och dessutom blir man ju mer försiktig med det man har och inte bara sliter och slänger allting eftersom det blir svårare att ersätta.

För med att dela på allting, då menar jag typ att man inte ska ha en massa onödiga ägodelar som man anser som sina egna, utan att man ska kunna låna och låna ut det mesta till andra. Och att man just mest bara ska ge eller låna ut saker, inte köpa eller byteshandla något, och till exempel fritt kunna plocka upp och ta med sej saker man hittar, eller lämna saker här och där och låta någon annan som kommer förbi ta dem. Det gäller även mark och byggnader och allt annat, att man inte ska kunna äga något, men att andra ändå ska respektera att man valt att bo eller arbeta på ett visst ställe, och inte bara typ gå in i bostäder och plocka på sej saker.

Så, typ istället för att bli anställd nånstans så bara går man till den plats man känner att man vill arbeta på för dagen, och att det är likadant för alla, så att alla arbetsplatser är fullkomligt öppna och informella på det sättet och det bara är att gå nånstans när man vill och arbeta där, och att man får göra så mycket man känner för och ingen har några krav på sej. Däremot för arbeten som läkare och sånt så måste man ju ha studerat innan så klart, och lönen för ens studier blir att man får göra något man gillar och att man blir populär.

Tyvärr så är det inte möjligt att genomföra eftersom det kräver att inte alla, men åtminstone en majoritet av alla människor i världen tänker likadant. Vilket ju inte går, för det finns för många människor som tänker rena motsatsen till det där, och de lär sina barn och alla de känner att tänka likadant, och det finns helt enkelt för många människor i världen för att det ska kunna gå att förändra dem. Första generationen av ett sånt samhälle skulle nämligen inte fungera, utan människor skulle behöva växa upp i det och se det som det enda normala.

För övrigt så skulle jag gärna själv ha velat ha barn, men inget sånt där arbeta sju timmar om dagen och leva hela livet för någon annan. Skulle inte anpassa mej nått särskilt för det, utan om jag till exempel skulle vilja resa utomlands ett par veckor så skulle jag göra det bara, och kanske ta med det om det gick. Fast har inget krav på att bo eller ens vara tillsammans med någon eller så för att skaffa barn heller, räcker att vara vän med någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar