fredag 2 maj 2014

Elysia

Skönlitteratur är faktiskt rätt viktigt. Om man enbart läser en massa faktaböcker och filosofiböcker och liknande, då blir man förvisso rätt bildad, men den kunskap man får blir samtidigt rätt ytlig eftersom man inte har tillräckligt mycket att applicera den på. Man kan helt enkelt inte nå sin fulla potential.

Skönlitteratur och allt skapat ur kreativitet är nämligen näring för hjärnan, som den behöver för
att utveckla sin egen kreativitet och för att öka sin förståelse för många saker. Det bildar
nämligen det material som mycket utgår från, och om det helt saknades då skulle det materialet helt
bestå av saker man upplevt i verkligheten, vilket gör att man lätt förlitar sej för mycket på saker
och känslor som man själv har upplevt i det förflutna. Vilket, gör att man saknar perspektiv på saker. Vilket, gör att man saknar visdom, vilket gör att man saknar en viktig bit av sin intelligens.

Men ingenting är ändå bättre än verkligheten. Med dammpartiklar i solljuset, och daggvått gräs under fötterna, och lukten av gran och blommor och varmt trä, och mjuka vindslingor som smeker en, och vågornas brus och stjärnorna som glittrar på en kolsvart himmel, och mossa och sten och skuggor och bara Allt. Det är vad jag vill kunna känna, varje dag, att jag lever i det, och jag vill dela det med en utåtriktad person som också kan känna så.

Det enda som spelar nån roll i livet är ju hur bra man mår och vad man lämnar efter sej, förresten, och det är ju allt livet är. Vara hemma varje dag är ju inget liv om man mår dåligt av det, men inte heller att hålla på med nån sport varje dag, eller arbeta med något, eller vad som helst, om man inte mår bra av det och tycker det är roligt, för mår man inte bra och trivs med något så spelar det ingen roll alls Vad det är något. Om någon sitter i livstids fängelse och är dödsdömd, men ändå är lycklig och mår bra, då har den personen ett bättre liv än någon som har all frihet i världen men som enbart känner sej olycklig.

Jag tror förresten att det bästa vore om det varken fanns killar eller tjejer, utan att det fanns
ett tredje kön och att kroppen på kanske ett år kunde förändras naturligt fram och tillbaka från att
bli antingen tjej eller kille beroende på vad man kände för och på ens partner och annat. Det vore ju en ungefär lika bra lösning som att det enbart fanns tjejer, för då skulle personligheten hamna nånstans mittemellan med. Däremot är graviditet onödigt hursomhelst, det borde bytas ut så att barnet kunde växa till sej utanför någons kropp istället. Mycket mer praktiskt så. Fast problemet då vore ju att någon som var tillräckligt rik lätt skulle kunna skaffa flera miljoner barn om den ville. Fast det vore ju inget problem om pengar inte fanns.

Det här är förresten min typ av arkitektur, sånt här hittar man inte i verkligheten direkt. Och det är ju bara ett enda exempel, med:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar