söndag 18 maj 2014

Quetzalcoatl

Gällande invandring, jag tycker det borde vara helt fri invandring och rörlighet egentligen, men samtidigt att alla nationsgränser borde upphöra och att ingen som flyttade till ett annat område borde vinna på det rent ekonomiskt, utan enbart göra det för miljöombytet.

Faktiskt så består problemet med invandring mest i att vissa kulturer är för olika, vilket gör att folk lätt delas upp i olika grupper, och därför tycker jag även att vissa saker borde suddas ut så att folk blev mer lika varandra. Till exempel, så borde all religion avskaffas och alla kyrkor rivas eller göras om till något annat, den saken vore rätt centralt viktig. Dessutom så måste det vara total jämlikhet mellan könen, vilket det ju är helt självklart att det borde vara, men i vissa länder är det extremt ojämnt. Tycker till exempel att all kultur som gör skillnad på män och kvinnor borde utplånas helt. Dessutom borde alla lagar i världen (även om det så klart vore bättre att ta bort alla lagar helt, men som en början) bli mer likartade, så att alla platser i hela världen hade ungefär samma lagar och straff.

Fixar man de sakerna så borde folk nämligen ha mycket lättare att fungera med andra, oavsett vart i världen de befinner sej, eftersom alla då skulle ha mer gemensamt och bli mycket mer lika varandra utan att för den delen behöva bli exakta kopior med samma kultur. Således uppstår inga problem vid invandring, och invandring som begrepp skulle till stor del upphöra eftersom de flesta skulle tycka det fungerade lika fint att bo kvar där de var. Så någon från Sverige borde kunna resa till Sydafrika, och känna "det här känns precis som i Sverige", och någon från Sydafrika borde samtidigt kunna resa till Sverige och känna "det här känns precis som i Sydafrika". Annat än klimatet och sånt då så klart, men annars att båda känner så på ett rent positivt sätt.

Men det är meningslöst att försöka förändra folk som flyttat bort från ett område, såvida de inte tänker flytta tillbaka, för det är roten till allting som måste förändras. Om ett land inte förändras grundligen så spelar det till exempel ingen större roll om man avsätter en diktator, för den personen kommer bara att ersättas med en ny diktator genom landets kultur, så länge folket tillåter det.

Och den saken har inte enbart med invandring att göra, utan gäller även annars med. Till exempel så är anledningen att det blir krig dels pengar och makt, och dels att två folkgrupper är för olika varandra. Vilket betyder att även om pengar och makt tas bort ur ekvationen så kan det ändå bli krig, men om folk även förlorade vissa olikheter så skulle den risken helt försvinna, och det enda som behövs för att förena alla i världen hyfsat bra kan sammanfattas med frihet.

Humor är förresten väldigt viktigt, för om man är för allvarlig och inte kan skratta åt något eller åt sej själv så blir man en rätt kantig och oflexibel person. Här är några korta utdrag från sådär 15 olika serier jag gjorde för 6-7 år sen genom att byta ut all text och ändra ordningen på serierutorna etc. (Eftersom jag inte är särskilt bra på att teckna själv). Runt hundratusen personer har läst åtminstone någon av dem enligt sidvisningar och så, även om det ju är omöjligt att räkna ut exakt. (Den ena till vänster handlar om att farbror Joakim tagit droger, biten där det står är inte med).


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar