söndag 25 maj 2014

Vril

Det hade varit roligt om folk hade haft fler hudfärger, typ blåa nyanser, och gröna, och alla möjliga. Och att det även var genetiskt och gick i arv på det sättet. Faktiskt så nån gång i framtiden så borde det vara rätt så lätt för folk att kunna byta ut sin hudfärg mot någon annan. Hårfärg med, så att folk skulle kunna födas med naturligt blått hår till exempel. Och, där försvinner all rasism, eftersom om alla lätt kan byta ut både hårfärg och hudfärg genetiskt, vad finns det då kvar att vara rastisk över? Särskilt om resten av utseendet också skulle kunnas ändras hyfsat lätt med nån form av plastikkirurgi. Eller, om det kanske också kunde förändras genetiskt.

Rasism kommer faktiskt aldrig att upphöra att existera förrän det där är möjligt, för rasism är genetiskt på så vis att alla har anlag för det, och därför går det inte att kontrollera eller stoppa, eftersom det kan uppstå spontant oavsett hur man försöker förebygga det.

Eller tja, just eftersom alla har anlag för det så skulle det ju ändå finnas kvar, men det skulle förändras istället. Även om utseendet förändras så skulle ju folk fortfarande ha samma personligheter, så rasismen skulle nog rikta in sej mer på hur folk var och betedde sej än på hur de såg ut. Så det skulle till exempel kanske bli rasism mot folk som inte var intelligenta, istället, så att ointelligenta började bli kraftigt diskriminerade.

Men, precis som hårfärg kan ändras genetiskt så kan även rasism ändras genetiskt. Det gäller bara att hitta det som styr och skapar det, och radera det. Alla aspekter av det. Så frågan är ju mest ifall man är villig att radera det. För, det är ju som att radera en del av sin mänsklighet, radera en bit av sin genetik. Det skulle ju förstås vara positivt, men för många inte vara lika rent positivt som att till exempel radera ärftliga sjukdomar.

Personligen så tycker jag däremot att det inte finns nån anledning att tänka på mänskligheten i sej. Det är bara naturligt att saker förändras och utvecklas evolutionärt, och möjligheten att förändra mänskligheten genom teknologi skulle bara snabba på det hela. Även om det måste vara ett fritt val
för alla hur, eller om, de vill förändra sin kropp och genetik.

Idag har jag förresten kokat lingonsylt. Sur lingonsylt dvs, supergott. :) Brukar undvika att äta socker om det går. Socker är ju faktiskt ett beroendeframkallande gift. Fast sötningsmedel (aspartam) är ett ännu värre gift, så äter hellre dubbel mängd socker än det. Aldrig förstått meningen med lightprodukter.

Åt iaf ostkaka med lingonsylt till middag idag, och åt chips till frukost. Tycker förresten inte alls om grädde, såvida det inte är i väldigt små mängder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar