fredag 23 maj 2014

Lemuria

Många demonstrationer är rätt så meningslösa egentligen. Typ, det kan kännas kul och meningsfullt, men det förändrar inget oavsett hur många det är som demonstrerar. Inte så länge det inte har något annat syfte än just att demonstrera. Till exempel, när demonstrationer störtat regeringar, då har de varit inriktade på det och haft det som ett aktivt mål. En stor grupp folk som bara går/står och demonstrerar och inte har något mål i övrigt är nämligen oftast rätt lätt för makthavare att bara ignorera. Lixom folk bara står där med skyltar och sånt och gör inte så mycket i övrigt annat än att
ta upp en massa plats och föra oväsen.

Nej, om man vill påverka något, då måste man vara aktiv med det och ha ett mål. Om demonstranter tar över byggnader, helst typ regeringsbyggnader, så blir de nämligen genast omöjliga att ignorera.

Dessutom så individuellt så är det rätt effektivt att ägna sej åt sabotage på olika sätt.

Däremot så tycker jag det är väldigt fel att sabotera djurindustri genom att släppa ut djur och så från burar och annat, för ska man göra det så borde man se till att ta hand om dem med, för såna djur har ingen erfarenhet av att leva i naturen och ingen att lära sej av, så de har ingen framtid där annat än en plågsam död genom att kanske svälta ihjäl. I så fall är det bättre att släppa dem fria genom att avliva dem direkt, jämfört med det.

Dessutom ska man aldrig någonsin använda våld för att påverka och förändra, för gör man det så är
man inte ett dugg bättre än vem man än använder det mot, och gör bara generellt så att andra blir
våldsamma tillbaka. Att typ kasta sten och sånt på poliser är bara idiotiskt, för det finns bättre
alternativ även om man inte vill vara passiv eller undvikande. Till exempel att skaffa såna där
stora fina sköldar som kravallpoliser har, och lixom bara trycka bort dem eller splittra deras egen
formation. Och de som går främst i plogformation isåfall skulle ju kunna ha rep med sej också, och
så springer de runt om de lyckats bryta igenom och surrar in poliserna med rep så de får svårare att
röra sej eller känner sej tvungna att splittras. Eller skulle kanske fungera ännu bätre att kasta lasso och fånga personer. Hursomhelst mycket effektivare och inte ett dugg våldsamt.

Behöver ju inte ens vara något avancerat heller, utan till exempel ett par långa brädor skulle säkert fungera fint att trycka på med, eller plaststolar, huvudsaken är att det skulle bilda en lite skyddande och solid vägg. Dessutom så vore vanlig målarfärg nog extremt effektivt också, för polisen brukar väl ha hjälmar med visir på, och de fungerar ju inte så bra om visiren är täckta med kletig färg. Kasta ballonger fyllda med målarfärg vore nog effektivast. Alltså det bästa man kan göra vid såna där konfrontationer är att använda samma taktiker som polisen själva använder, förutom att slå med batonger, för även om det blir primitivare så vinner man ändå på grund av att man helt enkelt är fler än dem.

Det är ju litegrann som krig ungefär, där poliserna är en liten men välutrustad och välorganiserad armé, och demonstranterna är en stor och dåligt utrustad armé som oftast inte är ett dugg organiserad, och i den jämförelsen är det ju ganska klart varför polisen för det mesta vinner.

Fast jag har aldrig deltagit i nån demonstration överhuvudtaget. En vän sa en gång att jag kanske
skulle få följa med henne och några andra till ESF, 2008, men det fick jag som väntat inte för jag
får aldrig följa med någon på något. Fick inte följa med till nån klimatkonferens i Köpenhamn 2009
heller. Hon blev förresten pepparsprejad och slagen av polisen där, trots att hon inte gjorde något.
Skyddsglasögon är ju också rätt bra att ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar